Tysk dödade sin familj på grund av falskt vaccinpass

Huset där den döda familjen hittades.
Foto: LARISSA RAUSCH / AFP TT NYHETSBYRÅN

En 40-årig tysk man misstänks ha mördat sin fru och sina tre döttrar, efter att han blev påkommen med att ha fejkat ett vaccinintyg.

Mannen, som endast identifieras vid sitt förnamn, Devid, var rädd att hamna i fängelse och förlora vårdnaden av sina barn i Königs Wusterhausen i Tyskland, rapporterar lokala medier.

Efter att ha mördat sin familj tog han livet av sig, enligt myndigheterna.

I lördags larmades polis till en villa i den östtyska staden Königs Wusterhausen utanför Berlin.

På plats hittade de två livlösa vuxna människor och tre döda barn. Polisen var initialt förtegen, men kopplade fort in mordroteln då de misstänkte att ett brott begåtts.

Mördade sina barn

Nu har ytterligare uppgifter framkommit. På tisdagen meddelade polisen att en 40-årig man, som kallas Devid R i tyska medier, mördade sin fru Linda, 40, och deras tre barn Leni, Janni och Rubi – tio, åtta respektive fyra år gamla – innan han tog sitt eget liv, skriver Bild.

Bild skriver att Devid R sköt ihjäl familjen med att vapen som han skaffat sig på illegal väg.

Enligt åklagaren Gernot Bantleon var upprinnelsen till brotten ett fejkat covidpass. Devid R ska ha lämnat ett falskt vaccinintyg åt sin fru arbetsgivare, som kom på bluffen.

Vaccinkrav

I Tyskland är det sedan en tid tillbaka krav på vaccinering på vissa arbetsplatser, och att fejka ett vaccinpass är ett brott med fängelse på straffskalan.

Devid R ska ha blivit rädd för att förlora vårdnaden för barnen efter detta, säger Bantleon till Bild, och hänvisar till ett handskrivet avskedsbrev som lämnades i huset.

– I brevet stod det uttryckligen att högskolan där hon arbetade skulle vidta stränga åtgärder, säger åklagaren till Bild.

Polisen misstänker i nuläget inte att någon ytterligare person var involverad i brotten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.