Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Twitters nya attack mot Donald Trump

Trump vill med en juridisk process stoppa sociala mediet
President Donald Trump har återigen fått bassning från Twitter – för att glorifiera våld.Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Maktkampen mellan Donald Trump och sociala medier-giganten Twitter fortsätter.

Nu får presidenten återigen bassning från plattformen – för att glorifiera våld.

Använder du Twitter?

Donald Trump är med sina 80 miljoner följare en av världens mäktigaste personer på Twitter, och företaget har tidigare fått kritik för att låta världsledares inlägg passera obemärkt förbi.

I veckan påstod presidenten att valet i Kalifornien i höst kommer att riggas. Det fick Twitter att agera, med att för första gången förse presidentens inlägg med en faktagransknings-märkning.

Draget fick Donald Trump att skriva under en presidentorder om att sociala medie-bolags skydd mot rättsliga påföljder ska begränsas.

Nya draget: Varning intill presidentens inlägg

Med bara ett halvår kvar till valet eskalerar bråket. Under fredagen twittrade Donald Trump om protesterna i Minneapolis, där han bland annat skrev att plundringar kan leda till skjutningar, och att militär kallats dit.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1266231100780744704?s=20

Frasen ”När plundrandet börjar, börjar det skjutas”, kommer från en polischef i Miami under protester i slutet av 60-talet, och har blivit hårt kritiserad, rapporterar CNN.

Inlägget anmäldes av flera användare.

”Den här tweeten bröt mot Twitters regler om att glorifiera våld.”, står det nu intill inlägget, som bara kan öppnas efter att ha klickat sig förbi varningen.

Facebook-grundaren Mark Zuckerberg har tidigare sagt att det är fel av Twitter att anmärka på Trump.

– Jag tror inte att Facebook ska vara sanningsövervakaren för vad människor säger online.

Går ut på att sociala medier-bolag inte ska ha något skydd mot rättsliga påföljder.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.