Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Twitter stänger ner 18 konton med kopplingar till Infowars

Infowars grundare Alex Jones är en av USA:s mest kontroversiella profiler på sociala medier och har gjort sig känd för att sprida konspirationsteorier. Foto: JAY JANNER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATT ROURKE / AP TT NYHETSBYRÅN

Twitter har stängt ner 18 konton med kopplingar till sajten Infowars, uppger en talesperson för CNN.

Kontona stängs delvis ner för att ha försökt hjälpa Infowars och sajtens grundare Alex Jones att kringgå den avstängning som gjordes mot honom i september.

18 Twitterkonton med kopplingar till sajten Infowars har stängts av efter upprepade ”överträdelser och varningar”. En talesperson för Twitter säger till CNN att kontona delvis stängts av för att de postat material som kopplas till Infowars.

I början av september stängdes Alex Jones och Infowars av från Twitter permanent. 44-årige Jones är en av USA:s mest kontroversiella profiler på sociala medier och har gjort sig känd för att sprida konspirationsteorier. Han ligger bakom sajten Infowars, som sprider konspirationsteorier och falsk information.

Flera konton har stängts av tidigare

När Jones stängdes av meddelade Twitter att konton som försökte hjälpa honom och Infowars att ta sig runt avstängningen också skulle bli avstängda. Förutom de 18 konton som stängdes av på måndagen har Twitter tidigare stängt av fem andra konton som försökt hjälpa Alex Jones och Infowars att kringgå den tidigare avstängningen i september.

Alex Jones har bland annat hävdat att skolskjutningen på Sandy Hook som krävde 26 liv var en bluff. Han har tidigare hyllats offentligt av USA:s president Donald Trump, som varit gäst i Jones radioshow.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!