Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Twitter gör storrensning – tar bort miljoner konton

Twitter är en mikroblogg som startades 2006.
Twitter kommer att radera konton som inte har varit aktiva på sex månader. Antalet konton som raderas förväntas bli flera miljoner, skriver BBC.
Foto: RICHARD DREW / AP TT NYHETSBYRÅN

Twitter kommer att radera konton som inte har varit aktiva på sex månader. Antalet konton som raderas förväntas bli flera miljoner, skriver BBC.

Hur ofta använder du Twitter?

Anledningen är att de inaktiva användarna inte har godkänt företagets nya integritetspolicy.

Det är första gången Twitter gör en större rensning av inaktiva konton. Vill man behålla sitt Twitterkonto, och vet med sig att man inte har varit aktiv under det senaste halvåret, så måste man logga in senast den 11 december.

Användarnamnen blir tillgängliga för andra

Rensningen innefattar även konton som tillhört personer som avlidit, om inte någon annan har den bortgångnes lösenord och kan logga in, skriver BBC.

De användarnamn som raderas kommer efterhand att bli tillgängliga för andra användare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.