Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tvingades nödlanda
- "Folk bad till Gud"

Foto: Privat

Ett Air France-plan från Paris till Bogota tvingades av okänd anledning att nödlanda på Azorerna mitt ute i Atlanten på måndagseftermiddagen.

Eden Victoria Erlandsson, 26, från Stockholm var en av passagerarna, som nu måste stanna på ön över natten.

- Folk bad till Gud och grät, säger hon till Expressen.se.

Air-Franceplanet var på väg från Paris till Colombias huvudstad Bogota när någonting plötsligt gick fel.

- Panik utbröt ombord. Besättningen svettades och skrek. Folk bad till Gud och grät. Det var fullständig panik, säger Eden Victoria Erlandsson.

Hon lämnade Stockholm på måndagsmorgonen och fanns ombord på planet som av ännu okänd anledning tvingades nödlanda på Azorerna mitt ute i Atlanten.

Inget på engelska

Enligt Eden Victoria fick passagerarna ingen information på engelska om vad som hänt och varför de tvingades gå ner.

- Inget utrop gjordes på engelska endast på spanska och franska, säger Eden Victoria.

- Vi har nödlandat på någon spökflygplats. Alla sitter på någon slags terminal. Polis, brandförsvaret och armen är här. Jag vet inte ens var jag är på ön. Vi får ingen information, säger Eden Victoria.

Senare på måndagskvällen fick samtliga passagerare från planet veta att de kommer att få stanna på Azorerna till klockan 14 på tisdagen.

- Vi får inte ta ut vårt bagage och jag har medicin och vaccin som jag måste ta i kväll. Så nu måste jag leta reda på en läkare, säger Eden Victoria.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.