Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tvingade sin fru att svälja vigselringen – sedan dödade han henne

Här är några av dagens största utrikesnyheter.
Mordet ägde rum i juni i år.Foto: PRIVAT

Det misstänkta mordet på Lucy-Anne Rushton har väckt uppståndelse i Storbritannien.

Kvinnan befaras ha blivit utsatt för våld i hemmet under en lång period av maken – som nu står åtalad för mord.

Vittnesmål i rätten gör gällande att Lucy-Anne ombetts svälja sin bröllopsring som en våldsam hämndaktion, innan hon stampats ihjäl, skriver BBC.

På morgonen den 23 juni dödades Lucy-Anne Rushton, 30. Hennes make Shaun Dyson, 28, står nu åtalad för mord – efter att en obduktion visat att kvinnan fick brutna revben, ett brutet bröstben och kollapsade lungor.

Dyson, från brittiska Andover, har erkänt dråp, men nekar till mord, skriver BBC.

”Slag efter slag”

Rättegångarna pågår just nu, och åklagaren Simon Jones hävdar i rätten att Lucy-Anne fallit offer för våld i hemmet.

– Lucy dödades av den åtalade, hon föll offer för en lång och väldigt allvarlig misshandel, som kulminerade i upprepade stamp och hopp över hennes bröst och medan hon låg på rygg, säger han enligt The Sun, och fortsätter:

– Det finns inget som rättfärdigar slag efter slag, spark efter spark, och stamp efter stamp på Lucy. Det här föddes i ett svartsjukt raseri hos en våldsam man.

Shaun Dyson nekar till mord.Foto: PRIVAT

Var rädd för att bli mördad

Enligt Jones har ett barn vittnat om hur Dyson tvingat Lucy svälja sin förlovningsring för att paret ”inte längre var tillsammans”.

Vittnet har, enligt åklagaren, berättat att Lucy stoppade ringen i munnen, men att hon inte svalt den, då den synts till vid ett senare tillfälle.

Strax efter klockan fem på morgonen den 23 juni anlände räddningspersonal till Lucys hem, för att hitta henne livlös på sängen. Detta efter att Shaun Dyson ringt och larmat.

Åklagaren har sagt till rätten att Lucy varit rädd att Dyson skulle mörda henne, flera månader innan hon dödades.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.