Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tvillingmamman Caroline, 48, död i coronaviruset

Senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helgerna.
Caroline Saunby, 48, hade inga underliggande sjukdomar.Foto: Facebook / Facebook

När tvillingmamman Caroline Saunby, 48, fick halsont misstänkte man till en början att hon hade halsfluss.

Men hennes symtom förvärrades snabbt och fyra dagar senare avled hon till följd av coronaviruset, skriver Daily Mail.

Caroline Saunby, 48, från Storbritannien, var en frisk och glad mamma till sina sexåriga tvillingsöner.

På torsdagen förra veckan började hon känna av halsont, något som viftades bort som halsfluss. Men symtomen förvärrades snabbt och Caroline Saunbys tillstånd blev allt sämre, skriver Daily Mail.

48-åringen började till slut få svårt att andas och kollapsade i sitt hem. Hon fördes då till sjukhus med hjälp av helikopterambulans.

På söndagen, fyra dagar efter första symtom, avled Caroline Saunby. Det kunde senare konstateras att hon insjuknat i corona.

Ska inte varit i riskgrupp

Enligt Daily Mail ska Caroline Saunby ska inte ha haft några underliggande sjukdomar eller befunnit sig i någon riskgrupp för viruset.

På Facebook skriver hennes tvillingsyster, Sarah Jarvis, om sorgen:

”Våra liv har slitits itu för alltid på grund av det här fruktansvärda viruset som människor fortfarande inte tar på allvar.”, skriver Sarah Jarvis och fortsätter:

”Caroline var 48, frisk och hälsosam med inga underliggande sjukdomar och togs ifrån oss på fyra dagar. När kommer människor börja ta det här så seriöst som det är?”.

Sarah Jarvis skriver även i sitt inlägg att de är förkrossade över att inte kunna finnas vid Carolines man och söners sina och inte kunna hålla en begravning, eftersom samtliga medlemmar i familjen sitter i karantän.

”Snälla lyssna på detta och ta det här som en varning för oss alla att det här händer nu”, skriver Sarah Jarvis.

Missa inga nyheter om coronaviruset. Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna. 

Så fungerar immunitet mot corona

Professorn förklarar: "Kan snart börja testa"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.