Tvillingsystrarna blev gravida nästan samtidigt. Foto: PrivatTvillingsystrarna blev gravida nästan samtidigt. Foto: Privat
Tvillingsystrarna blev gravida nästan samtidigt. Foto: Privat
De hoppas att barnen kommer överens med varandra. Foto: PrivatDe hoppas att barnen kommer överens med varandra. Foto: Privat
De hoppas att barnen kommer överens med varandra. Foto: Privat

Tvillingarna gör succé – efter osannolika beskedet

Publicerad

Tvillingarna Johana och Leslie Villarroel Vásquez, 24, blev gravida med endast ett par veckors mellanrum.

Nu gör Sundsvallssystrarna succé i sociala medier med sina identiska magar – men vägen dit har inte varit enkel.

– Att vara gravid är inte alltid en dans på rosor, säger Leslie.

Enäggstvillingarna Johana och Leslie Villarroel Vásquez, 24, från Sundsvall, har alltid varit väldigt lika varandra. De gillar samma musik, har liknande klädstil och umgås väldigt ofta.

När systrarna blev gravida med endast ett par veckors mellanrum – fick de ännu en sak gemensamt.

– Vi får samma gravidcravings och vi triggar varandra när den ena blir sugen på någonting, berättar Leslie.

https://www.instagram.com/p/BhmVkSLFMrf/?taken-by=les.joh

Båda har riskgraviditeter

Trots att det endast skiljer fem veckor mellan Johana och Leslies beräknade födelsedatum, var det inte någonting de planerade.

– Jag planerade det med min partner och hon med sin, så vi planerade det liksom separat, men inte tillsammans, säger Leslie.

Men listan på gemensamma nämnare slutar inte där. Både Johana och Leslies graviditeter är klassade som riskgraviditeter, vilket innebär att det finns en större risk för komplikationer. De måste därför gå på regelbundna läkarkontroller.

– Jag har en förkortad livmodertapp vilket ökar risken för en tidig förlossning. Min syster var gravid med tvillingar till en början, men det ena fostret slutade växa i vecka 12 och kommer inte att födas levande.

Tvillingsystrarna är båda gravida.Foto: Privat

"Är inte en dans på rosor"

När systrarna fick reda på att de båda var gravida blev de överlyckliga.

– Vem vill inte vara mammaledig samtidigt som sin syster! Det bästa med att gå igenom det här samtidigt är ändå att man har någon att vända sig till, säger Leslie och fortsätter:

– Att vara gravid är inte alltid en dans på rosor, vilket det ibland kan verka som i sociala medier. Det är skönt att ha någon man kan vara helt ärlig med när det är jobbigt.

Leslie är glad att hon går igenom graviditeten med sin syster.Foto: Privat

Har fått många följare

Men det är inte bara systrarna själva som tycker att det är kul att vara gravida samtidigt. I veckan la de upp bilder på sig själva och sina magar i sociala medier – snart ville alla veta mer om dem.

– Vi fattade att det här var coolt, men vi fattade inte att det skulle bli så här stort. Många vill följa vår resa, det känns jättekul.

Tjejerna kommer att dela med sig av sin resa på sitt Instagramkonto.Foto: Privat

De har nu startat ett gemensamt Instagramkonto som på kort tid har fått över 6 000 följare.

– Vi ser det som ett lite roligt tidsfördriv under mammaledigheten.

Om allt går som planerat kommer Johana att få en son i sommar, och Leslie en dotter.

– Så klart hoppas vi att våra barn ska komma överens. De kommer ju att växa upp som syskon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag