En villa i Södertälje började brinna kraftigt under onsdagsnatten. Foto: Janne Åkesson/Swepix
En villa i Södertälje började brinna kraftigt under onsdagsnatten. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Tvåplansvilla i Södertälje totalförstörd i brand

Publicerad

En kraftig brand bröt ut i en tvåplansvilla i Södertälje natten mot torsdag

Som mest kämpade 25 brandmän mot lågorna.

– Tyvärr är byggnaden helt förstörd. Den var övertänd redan när vi kom fram, säger Henrik Lindström, säger Henrik Lindström, operativ chef Södertörns brandförsvarsförbund.

Det var klockan 03.03 natten mot torsdag som räddningstjänsten fick in larm om en pågående brand i Södertälje.

– När vi kom fram några minuter senare så var det en fullt utvecklad brand i en tvåplansvilla där, säger Henrik Lindström.

Inledningsvis var det oklart om någon person befann sig inne i byggnaden. Branden var så pass kraftig att man inte kunde gå in och söka.

Inga personer skadade i branden

I stället fokuserade brandmännen på plats på att förhindra att branden spred sig vidare till andra närliggande hus.

– Just nu har vi den inte under kontroll. Det är ett extremt intensivt gnistregn och byggnaden ligger i ett villaområde med flera villor omkring, sa Henrik Lindström vid 04-tiden.

Vid 05-tiden meddelande polisen att inga personer kommit till skada i branden.

– Det är en företagsbyggnad och det var inga människor i den, säger Andreas Dahlin, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Räddningstjänsten: "Tyvärr är byggnaden helt förstörd"

Vid 07-tiden höll räddningstjänsten på att avveckla på platsen.

– Vi kommer vara kvar ett tag till för bevakning och eftersläckning, runt två, tre timmar, säger Henrik Lindström.

Hur har det gått med byggnaden, hur förstörd är den?

– Tyvärr är byggnaden helt förstörd. Den var övertänd redan när vi kom fram

Platsen kommer nu att spärras av för en teknisk undersökning. I nuläget är det dock oklart hur branden började. En förundersökning om mordbrand har dock inletts.

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag