Tvångsinseminerade flickan talar ut i rätten

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Den 14-åriga brittiska flickan manipulerades av sin mor och lät sig insemineras.

I domstolen har hon berättat om vad hon fick utstå för att ge sin mamma ytterligare ett barn.

– Jag tänkte att "om jag gör det här, så kanske hon kommer börja älska mig", sade flickan under de rättsliga förhandlingarna, rapporterar Daily Mail.

Den flicka som, då hon var 14 år, tvingades till sin första insemination av sin adoptivmamma har vittnat i domstol om hur det gick till när hon födde barnet hennes mamma ville ha till sig själv.

Under förhören berättade hon att anledningen till att hon lät inseminera sig var att hon önskade att hennes mamma skulle älska henne mer, skriver Daily Mail.

Dömdes till fem års fängelse

Flickan är i dag 19 år gammal och bor med sitt barn i ett fosterhem i England. Hennes mamma har dömts till fem års fängelse för att ha trakasserat flickan och hennes syskon under hela deras uppväxt. Det var den psykiska misshandeln från mamman som fick flickan att inseminera sig, berättade hon.

– Hon sa att "det här är mitt enda sätt att kunna få ett barn till", ska 19-åringen ha sagt om sin adoptivmor i rätten, rapporterar Daily Mail.

Psykisk och fysisk misshandel

Adoptivmodern ska under hela flickans uppväxt ha misshandlat flickan både psykiskt och fysiskt. Flickan levde ett instängt liv bakom stängda dörrar, och hon och hennes syskon fick hemundervisning av sin mor. Enligt personer som arbetar för sociala myndigheter i England som har varit i kontakt med flickan vid upprepade tillfällen ska hennes adoptivmor bland annat ha tvingat flickan att bli så kuvad att hon pratade så lågt att hennes talkapacitet hade stor risk att försvinna.

Började inseminationsprogram som 13-åring

Enligt utredningen som Daily Mail har tagit del av sattes flickan på sitt första inseminationsprogram när hon bara var 13 år gammal. Som 14-åring blev hon gravid, men fick missfall. Som 16-åring blev hon dock gravid för andra gången och lyckades föda barnet.

Barnmorska avslöjade adoptivmamman

Adoptivmamman greps i samband med sin dotters förlossning, då en barnmorska upptäckte hur mamman försökte stjäla babyn från sin dotter. Barnmorskan slog larm till sociala myndigheter, och greps. Hennes adoptivbarn togs om hand av sociala myndigheter och hamnade sedan i fosterhem.

Flickans öde har väckt en häftig debatt i Storbritannien kring den illegala handeln med sperma via nätet, och osäkerheten kring inseminationskliniker.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.