Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tvåbarnsmamman Jennifer dog – nu stäms flygbolaget

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Tvåbarnsmamman Jennifer Riordan, 43, från Albuquerque i delstaten New Mexico, dog i flygolyckan.
Foto: MARLA BROSE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: DAVID MAIALETTI / AP TT NYHETSBYRÅN

Flygresan med Southwest Airlines från New York till Dallas slutade i tragedi efter att en av motorerna exploderade.

Tvåbarnsmamman Jennifer Riordan, 43, dog efter att hon varit nära att sugas ut ur planet genom ett trasigt fönster.

Nu stämmer en grupp passagerare flygbolaget, skriver ABC News.

Nio passagerare från det olycksdrabbade planet stämmer nu flygbolaget Southwest Airlines, rapporterar ABC News. Flight 1380 som flög från New York till Dallas den 17 april tvingades nödlanda i Philadelphia efter en explosion på en av motorerna. Under den turbulenta landningen var tvåbarnsmamman Jennifer Riordan, 43, nära att sugas ut ur planet efter att ett fönster exploderat. Hon vårdades akut för splitterskador, men avled senare på sjukhus.

Resten av de cirka 150 passagerarna överlevde – tack vare att den före detta stridspiloten Tammie Jo Shults, 56, lyckades nödlanda planet på ett lugnt och säkert sätt.

 I stämningsansökan framkommer det att passagerarna ”konfronterades med sin största rädsla, den överväldigande skräcken att vara fast i ett plan som kommer att krascha”. Jennifer Riordans anhöriga finns dock inte bland de nio personer som stämt flygbolaget.


LÄS OCKSÅ: Misstaget många gjorde vid dramatiska nödlandningen i Philadelphia 


Passagerarna: Flygbolaget har misslyckats

Passagerna menar också att flygbolaget har varit oaktsamma och misslyckats med sin plikt att ta hand om sina passagerare, vars liv varit i fara.

”Southwest Airlines har misslyckats med att övervaka, inspektera, underhålla och reparera flygplanet och motorn”, står det i stämningsansökan.

ABC News har varit i kontakt med Southwest Airlines som uppger att de inte kommenterar pågående tvister.


LÄS OCKSÅ: Hjältepiloten hyllas efter flygplanets nödlandning 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.