Tvååringen lämnades i bil i två timmar – dog av värmen

Test: Så varmt blir det i bilen på sommaren.
Chaya Shurkin, 25, lämnade sin dotter i bilen.
Foto: Ocean County Prosecutors Office / Ocean County Prosecutors Office
Arkivbild.
Foto: Shutterstock

Utomhus var det bara 18 grader varmt, men solen sken och värmde snabbt upp inne i bilen. 

Där inne satt familjens 21 månader gamla dotter. 

När mamman väl kom ut till sin dotter var det redan för sent, skriver New York Post.

Nu riskerar hon fängelse.

En snart två år gammal flicka dog efter att ha lämnats sittandes i familjens bil utanför sitt hus i Lakewood i New Jersey, USA.  Flickan tros ha suttit i bilen i över två timmar innan hon hittades. 

Grannarna larmade

En granne berättar för nyhetskanalen CBS2 att det var flickans mamma, 25-åriga Chaya Shurkin, som hittade sin dotter medvetslös strax efter klockan 14 på eftermiddagen den 6 maj. 

– Min fru var på väg till jobbet och när hon gick ut såg hon hur mamman stod och grät och höll sitt barn. Min fru gick in igen och sa ring Hatzolah, som är den lokala, judiska, räddningstjänsten, säger han och fortsätter:

– Jag utförde hjärt- och lungräddning de första minuterarna tills de kom och sedan tog de över.

Mamman riskerar fängelse

Flickan åkte med blåljus till sjukhuset, men hennes liv gick inte att rädda. 

Nu åtalas mamman för att ha orsakat flickan skada. Anses hon skyldig riskerar hon upp till tio års fängelse och över två miljoner kronor i böter. 

– En djupgående utredning har avslöjat att barnet lämnades ensam i Shurkins bil i ungefär två och en halv timme med motorn avstängd, i värmen, säger Ocean County åklagare Bradley D. Billhimer enligt New York Post.

– Utredningen har kommit fram till att handlingen att lämna barnet i bilen utan uppsyn under en så lång tid var orsaken till barnets död, fortsätter han.  

Lakewoods borgmästare, Meir Lichtenstein, ska ha besökt familjen på sjukhuset och säger att de mår väldigt dåligt och han kallar händelsen för en tragedi. 

 – De verkar vara underbara föräldrar. De har ett annat barn som är runt fyra och ett halvt år som också är en flicka och de är väldigt ledsna, säger han till CBS2.  

Molnfritt ute

Det ska ha varit mellan 18 och 22 grader varmt och molnfritt under dagen. Enligt den manliga grannen var en av familjebilens främre fönsterrutor nervevad. 

Men även om det inte är varmt ute är det livsfarligt att lämna barn eller djur i en bil som står i solen, eftersom den värms upp snabbt. LÄS MER:
Bebis dog på planet – i armarna på Nadia

Så blir vädret kommande dagarna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.