Tvååring startade bil - körde över kajkant

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Här körde tvååringen bilen ner i vattnet.
Foto: Scanpix

En morfar i Norge såg på lördagen hur hans tvååriga barnbarn startade hans bil och åkte ner över kajen i vattnet.

När räddningstjänsten hittade bilen fanns inte tvååringen i den.

Det tog 45 minuter innan den lilla pojken hittades, skriver norska Dagbladet.

Plötsligt såg morfadern hur hans bil rullade från kajen ner i vattnet i Björsvik norr om Bergen. I bilen satt hans tvååriga barnbarn.

Pojken, som fyller tre i augusti, lyckades på något sätt starta bilen på lördagsförmiddagen. Den 69-årige morfadern hoppade i efter men lyckades inte få ut pojken. Bilen sjönk 15-20 meter.

Hittades längre ut

- Det är lite oklart vad som har hänt, men pojken har på något sätt startat bilen, som då har åkt ner från piren. Morfadern hoppade i efter men lyckades inte få ut pojken, säger polismannen Vatne till Dagbladet

Efter nio minuters desperata försök att rädda barnbarnet räddades morfadern själv upp ur vattnet av andra. Räddningstjänsten uppgav tidigare på lördagen att mannen mår fysiskt bra men är i chocktillstånd.

När räddningstjänsten till slut hittade bilen fanns inte tvååringen i den. Pojken hittades efter 45 minuter lite längre ut i vattnet.

Tillståndet för pojken kritiskt. Han vårdas nu på Haukelands universitetssjukhus.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.