Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tvåårig flicka blev ihjälbiten av hund

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
En tvåårig flicka bets ihjäl av en hund i norska Selbu kommun nära Trondheim.
Foto: Joakim Halvorsen

En tvåårig flicka bets ihjäl av en hund i norska Selbu kommun nära Trondheim.

Flickan och hennes storasyster hade tagit sig in en hundrastgård i sitt föräldrahem.

En av hundarna bet tvååringen så illa att hon senare avled av skadorna.

Flickan dog på sjukhuset i Trondheim under natten till lördagen. Det skriver polisen i norska Sør-Trøndelag i ett pressmeddelande.

Flickan fördes till sjukhus med helikopter och opererades akut under natten. Men tvååringens liv gick inte att rädda. Flickan dog vid klockan tre natten till lördag på St. Olavs Hospital i Trondheim, rapporterar norska Dagbladet

Tog sig in i rastgård

Olyckan inträffade på en hundrastgård som tillhör flickans föräldrar. Flickan och hennes åttaåriga storasyster skulle hämta ut valpar från inhägnaden för att rasta dem.

– Det ligger därför i sin natur att flickan kommit in i rastgården, säger Wiktor Pedersen, vid polisen i Sør-Trøndelag till Dagbladet

Tjugo hundar som ägs av föräldrarna ska ha funnits i inhägnaden när tvååringen gick in för att hämta valparna. Hunden som bet flickan ska vara av rasen Siberian husky.

Polisen vill i övrigt inte kommentera saken ytterligare, men skriver i pressmeddelandet att en rättsmedicinsk undersökning av flickan kommer att genomföras.

Hälso- och socialenheten i Selbu kommun underrättades om olyckan och skickade även ett kristeam till platsen för att hjälpa de berörda.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.