Mannen sköt ihjäl två vakter på hotell Foto: RIO LACANLALE / AP TT NYHETSBYRÅN
Mannen sköt ihjäl två vakter på hotell Foto: RIO LACANLALE / AP TT NYHETSBYRÅN

Två vakter ihjälskjutna på hotell i Las Vegas

Publicerad

Två säkerhetsvakter har skjutits ihjäl på ett hotell i Las Vegas, rapporterar LA Times. 

Vakterna svarade på ett larm från ett hotellrum – men där blev de ihjälskjutna. 

Skytten ska sedan ha försökt fly och sköt slutligen sig själv i huvudet. 

– Jag förväntar inte mig att han överlever, säger Dan McGrath vid Las Vegas-polisen. 

Två säkerhetsvakter på Arizona Charlie's hotel and casino i Las Vegas larmades vid 06.30-tiden på lördagsmorgonen, lokal tid, till ett hotellrum. 

Vakterna sköts ihjäl av en man som sedan tog till flykten. Enligt polisen har den misstänkte mördaren försökt kapa två bilar, men misslyckats. 

Sköt ihjäl två vakter

Han flydde då in i ett bostadshus och tog sig in i tvättstugan. Där sköt han sig själv i huvudet. 

Mannen – som uppges vara i 20-årsåldern – har förts till sjukhus och vårdas med livshotande skador. 

– Jag förväntar inte mig att han överlever, säger Dan McGrath vid Las Vegas-polisen. 

Försökte fly

Det är oklart varför mannen öppnade eld mot säkerhetsvakterna. 

Las Vegas förbereder sig nu inför nyårsnatten – och har förstärkt polisbevakningen inför det kommande nyårsfirandet. 330 000 personer förväntas samlas på Las Vegas Strip och Las Vegas-polisen har begärt förstärkningar från det amerikanska departementet för inrikes säkerhet. 

 

LÄS MER: Las Vegas-mördaren Stephen Paddocks sista timmar

 

Begäran om förstärkningar kom bara veckor efter masskjutningen den 1 oktober, där Stephen Paddock sköt ihjäl 58 personer och skadade hundratals från sitt hotellrum på Mandalay Bay Hotel. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag