Två ungdomar dödades av blixt på skolgård

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

NEW YORK. När åskvädret bröt ut varnades de fyra ungdomarna för att fortsätta spela fotboll på skolgården. Kort efteråt träffades två av dem av blixten. Båda avled.

Två andra ungdomar, som också spelade fotboll, skadades svårt och fördes till sjukhus.

När det kraftiga åskvädret drog in över Montvale i New Jersey förstod flera som var utomhus att det kunde bli farligt. - Vi hörde åskan och jag sa till barnen att det är bäst att  gå in, säger Maureen McLaughlin till tv-stationen WABC.

Varnade pojkarna

 Hon var tillsammans med sina barn i en park intill skolgården där de fyra ungdomarna spelade fotboll. Andra i närheten av skolgården varnade pojkarna för blixten och bad dem söka skydd. I stället fortsatte de spela boll men förstod efter en kort stund att det var för farligt. Två av ungdomarna sprang mot ett träd när blixten slog ned. Offren, Steven Fagan, 19, och Lee Weisbrod, 19, var döende när polisen kom fram. Polismän försökte rädda deras liv men Fagan och Weisbrod avled en timma senare på sjukhus. De två andra ungdomarna slogs till marken och fick brännskador.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.