Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två unga män skadade i olyckor vid Riksgränsen

Brottsstatistik 2019 från Brottsförebyggande rådet (Brå).

En man i 25-årsåldern har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter en snöskoterolycka vid Riksgränsen.

– Vi har varit på plats och jobbat med fjällräddare och polisflyg, säger Fredrik Nilsson, vakthavande befäl vid polisen.

Det är okänt hur illa skadad mannen är. Larmet kom in klockan 15.15 på lördagen och polisen kallade in den alpina fjällräddningsgruppen. Polisflyg har dokumenterat olycksplatsen, cirka 13 mil nordväst om Kiruna.

En skladad i snowboardolycka

Vid 17.30-tiden inkom ytterligare ett larm om en snowboardolycka på den norska sidan av skidanläggningen i Riksgränsen. Även där ryckte svenska fjällräddare ut och hjälpte norsk polis i räddningsarbetet.

Snowboardåkaren är en svensk medborgare, också han i 25-årsåldern.

– Han har hoppat ut över ett fyra meter högt stup och gjort sig illa. Det blev ambulans till Kiruna, säger Fredrik Nilsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.