Två till sjukhus efter misstänkt misshandel

Publicerad

En man och en kvinna har förts till sjukhus efter en misstänkt grov misshandel i Upplands Väsby på fredagskvällen.

– Vi har en anmälan om misshandel upprättad, det ska röra sig om okända gärningsmän. Ingen är gripen och man har inte funnit några spår på platsen, säger Mikael Brege, stationsbefäl område nord.

Det var vid klockan 20.24 på fredagskvällen som polisen fick in larmet om att två personer misshandlats i Upplands Väsby norr om Stockholm.

Polis och ambulans kallades till platsen där man fann en man och en kvinna som uppgav att de hade blivit misshandlade.

Fördes till sjukhus för kontroll

– Vi har en anmälan om misshandel upprättad, det ska röra sig om okända gärningsmän. Ingen är gripen och man har inte funnit några spår på platsen, säger Mikael Brege, stationsbefäl område nord.

Enligt polisen ska mannen och kvinnan ha en relation med varandra. Åldern på paret är dock oklart.

Misshandeln ska ha skett utomhus. Mannen och kvinnan fördes till sjukhus för kontroll, men det ska enligt polisen inte röra sig om allvarliga skador.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag