Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Två till sjukhus efter knivattack i Borlänge

Två personer knivskars i Borlänge i natt.
Foto: Expressen/Google Earth

Två män knivskars i magen respektive ansiktet under natten i Borlänge.

Fem personer har gripits misstänkta för försök till mord.

Tidigare under kvällen jagade polisen i samma bostadsområde en grupp män som var beväpnade med påkar.

– Det är oroligt i området, säger Björn Mattsson vid polisen.

Polisen i Borlänge mottog larm om en misstänkt knivskärning vid 03.45 natten mot lördagen. Två personer hade skurits i magen respektive ansiktet, men det är oklart hur illa däran de är.

– Vi har två målsägande. De fördes med ambulans till Falu lasarett. Men jag har ingen uppfattning om deras skador, säger Håkan Loman, vakthavande befäl vid polisen i Dalarna.

Knivskärningen inträffade i ett bostadsområde. Polisen grep fem män misstänkta för knivskärningen i anslutning till brottsplatsen. Samtliga är i nuläget misstänkt för försök till mord. Det är oklart om offren och förövarna kände varandra sedan tidigare eller vilket motiv som kan ha legat bakom knivskärningen.

– Det är ingenting som jag har information om i nuläget, säger Håkan Loman.

DT.se var först med att rapportera om händelsen.

Stökig natt

Tidigare under natten fick polisen rycka ut i samma bostadsområde efter att 20 personer beväpnade med påkar försökt slå sig in på en adress. Polisen lyckades till slut lugna ner och få kontroll på situationen. Händelsen rubriceras som grovt hemfridsbrott och skadegörelse.

– Det finns i nuläget ingen koppling som vi kan se, säger Håkan Loman vid polisen.

Konflikt i området

Även under torsdagskvällen inträffade en incident där polisen sedan kunde gripa en grupp på fyra män i en bil. Männen hade med sig knivar och baseballträn.

Björn Mattsson, befäl vid polisen regionledningscentral, berättar att det pågår en konflikt mellan två grupperingar i området. Men att polisen inte ser en koppling mellan knivskärningen och hemfridsbrottet.

– Vi har två olika grupperingar som har bråkat med varandra. Det är en konflikt som vi känner till, men vad den består i vet vi inte. I den sista händelsen så vet vi att det inte rör sig om personer från två olika konstellationer. Det är därför en del som talar för att de här händelserna inte hänger ihop, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.