Fyra till sjukhus efter frontalkrock

Publicerad

Två personbilar har frontarkrockat på länsväg 959 mellan Eksjö och Anneberg. 

En bil voltade vid krocken och båda bilarna hamnade i diket. Fyra personer är iblandade i olyckan. 

– Alla fyra har åkt till sjukhus med ambulans. Vad jag har uppfattat så är det vuxna personer, säger Kenneth Hermansson, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping. 

Det är vi 13.20-tiden på söndagen som räddningstjänsten fick larm om att två personbilar krockat på länsväg 959. Enligt räddningstjänsten inträffade olyckan vid ett krön med skymd sikt. 

I den ena bilen, den som voltade, satt tre personer. I den andra bilen satt en person.  

–Vi är kvar och har hjälpt till att ta ut de skadade ur bilen. De var inte fastklämda, men hade svårt att komma ut, för bilen var demolerad, säger Kenneth Hermansson vid räddningstjänsten i Jönköping.

– Alla fyra har åkt till sjukhus med ambulans. Vad jag har uppfattat så är det vuxna personer, fortsätter han. 

Skadeläget är oklart. Enligt Smålands-Tidningen var alla personer vakna och talbara efter krocken. 

Båda bilarna i diket

Enligt Kenneth Hermansson finns inget mitträcke vid olycksplatsen. Efter krocken hamnade båda bilarna i diket. Kort efter olyckan stängdes trafiken av helt. Vid 14-tiden låter räddningstjänsten trafiken rulla växelvis.

 – Om en stund kommer bärgningsbilen, då kan det bli stopp igen. Men nu är det viss framkomlighet i alla fall, säger Kenneth Hermansson.  

Hur olyckan gått till är oklart, men polisen ska utreda händelsen. 

– Det blir en anmälan om trafikbrott. Man får ju titta på om det finns någon misstänkt eller om det är en olyckshändelse, om något har väjas för ett djur eller så, säger Magnus Holmström, vakthavande befäl vid polisen i Jönköping.  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag