Ett stort sökpådrag kopplades in både på land och ute på havet. Foto: Pontus Stenberg

Ett stort sökpådrag kopplades in både på land och ute på havet.

 Foto: Pontus Stenberg

Försvunna män hittades döda

Publicerad

Två skridskoåkande män i 70-årsåldern försvann på havsisen utanför Nyköping.

Ett stort sökpådrag kopplades in både på land och ute till havs och sent på kvällen återfanns männen döda.

– De anträffades i en isvak, de anhöriga är underrättade, säger Eric Björkholm vid polisen i Södermanland.

Männen ska ha gett sig ut för att åka långfärdsskridskor vid lunchtid på tisdagen och när de inte hörde av sig blev anhöriga oroliga och larmade polisen vid klockan 18.

– Vi har ett stort pådrag. Polisen söker på land och i strandkanter och Sjö- och flygräddningscentralen söker på vattnet, säger Göran Risberg.

Oklart hur stabil isen är

Man har lokaliserat männens bil och det är från den som sökinsatsen utgår. Enligt Göran Risberg är det oklart hur pass stabil isen är.

– Fyra fem patruller deltar i insatsen, bland annat hundpatruller. Polishelikopter har inte kunnat lyfta än på grund av dåligt väder, säger Göran Risberg.

Anträffades i en isvak

Helikopter från Sjöfartsverket tillsammans med svävare från Sjöräddningssällskapet hjälpte också till i sökandet.

Senare under kvällen återfanns männen i vattnet.

– De anträffades döda i en isvak, de anhöriga är underrättade, säger Eric Björkholm vid polisen i Södermanland.

– De hittades nära land på ett område där de var dålig is. När vi kom fram var det två personer i vattnet, säger Jim Karlsson, befälhavare från Sjöräddningssällskapet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag