Under kvällen stod det klart att personen som körde skotern in i huset omkom av sina skador. Foto: Niklas HagmanUnder kvällen stod det klart att personen som körde skotern in i huset omkom av sina skador. Foto: Niklas Hagman
Under kvällen stod det klart att personen som körde skotern in i huset omkom av sina skador. Foto: Niklas Hagman
Skotern har kört rakt in i ett hus i en sådan fart att den hamnade inne i huset, säger Håkan Loman, vakthavande befäl i Dalarna. Foto: Niklas HagmanSkotern har kört rakt in i ett hus i en sådan fart att den hamnade inne i huset, säger Håkan Loman, vakthavande befäl i Dalarna. Foto: Niklas Hagman
Skotern har kört rakt in i ett hus i en sådan fart att den hamnade inne i huset, säger Håkan Loman, vakthavande befäl i Dalarna. Foto: Niklas Hagman

Två skoterolyckor i Dalarna under kort tid

Publicerad

Flera skoterolyckor har ägt rum under lördagseftermiddagen i Dalarna.

I Hedemora körde en skoter rakt i full fart rakt in i ett hus. Senare under kvällen stod det klart att personen som körde skotern omkom av sina skador.

– Väderförhållandena är besvärliga i dag, det snöar mycket och vägunderlaget är ingen höjdare, säger Per Hampus vid Räddningstjänsten Malung-Sälen.

Flera familjer befinner sig för närvarande i fjälltrakterna i samband med att fler och fler skolor i Sverige tar sportlov.

I kombination med mycket snö och halt underlag har detta lett till flera olyckor under lördagen.

Vid 13.30 kom ett larm om att en skoter i Hedemora hade kört in i ett hus. Skotern ska ha kommit i hög fart och åkte därför rakt genom väggen.

– Vi vet inte hur det har gått till. Skotern har kört rakt in i ett hus i en sådan fart att den hamnade inne i huset, säger Håkan Loman, vakthavande befäl i Dalarna.

Personen som körde skotern var en man, och han fördes enligt SVT Dalarna snabbt till Avesta akutmottagning.

Omkom av skadorna

Skadeläget var länge oklart men under eftermiddagen kom beskedet att mannen hade omkommit av sina skador. Hans anhöriga underrättades tidigare under dagen.

Enligt polisen ska ingen person ha befunnit sig i huset när skotern kraschade, och föraren ska inte ha bott i det aktuella huset. Man menar även att området inte är något större turiststråk.

Det var dock inte den enda skoterolyckan i Dalarna under lördagen

Lite längre norrut, i området Stöten, ska en skoterkrock ha inträffat i samband med att ett sällskap var ute och åkte.

"Blev skärrade"

Två skotrar ska ha åkt efter varandra, men efter att den ena hade fått problem och stannat blev den påkörd av den andra skotern bakifrån.

– Två kvinnor blev skärrade av det som inträffade men ingen ska ha kommit till skada i samband med olyckan, de behövde inte uppsöka sjukhus, säger Per Hampus.

Räddningstjänsten åkte till platsen och hjälpte samtliga inblandade och vid 14.30 kunde de lämna området.

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag