Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två till sjukhus efter mordförsök: ”Mycket svårt skadad”

Senaste nyheterna med Expressen TV.
Flemingsberg.
Foto: Google maps

En man knivskars utanför en restaurang i Flemingsberg under fredagskvällen.

Strax därpå kom ett larm om skottlossning i samma område – därefter kom en annan knivskuren man in på en bensinmack i närheten. 

– Han är mycket svårt skadad, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen om mannen som knivskurits vid restaurangen.

Larmet gick vid 20-tiden på fredagen. En man hade huggits i benet vid en restaurang i Flemingsberg, söder om Stockholm. Bara minuter senare kom ett larm om en misstänkt skottlossning i samma område – och strax därpå stapplade en annan knivhuggen man in på en bensinmack i närheten.

– Mannen som hittades utanför restaurangen är mycket allvarligt skadad, den andra verkar ha klarat sig ok, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

– Den man som tog sig in på bensinmacken hade även blivit beskjuten, men han hade inte träffats.

Samband mellan händelserna

Polisen misstänker att de båda händelserna har ett samband, men kan inte gå in på exakt hur.

– Det är minst sagt lite rörigt just nu, säger Fredrik Andersson.

Båda männen fördes till sjukhus. Den svårast skadade mannen opereras och har inte kunnat höras. 

– Vi har inlett en förundersökning om försök till mord samt grov misshandel i det andra fallet, säger Fredrik Andersson.

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.