Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två rymde från ungdomshem i Kalix

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

På torsdagsförmiddagen öppnades grindarna på ungdomshemmet Johannisberg i Kalix för att släppa in en transport – då rusade två ungdomar ut från hemmet utan att personalen hann hejda dem.

Polisen larmades vid halv elva till Johannisberg.

– Jag kan bekräfta att vid är på plats och söker efter två personer som har avvikit, säger Maria Linné polisens rlc-kommunikatör, till Norrbottens Kuriren.

Nu letar polisen efter de två ungdomarna som smitit från hemmet. Det är dessutom inte första gången som rymnigar sker från just Johannisberg.

– Hade vi haft den höjda tekniska säkerheten hade den här rymningen inte kunnat ske. Men nu har vi en grind som måste öppnas då och då i och med att vi har verksamhet inne på området, säger Mats Morin, som är  tillförordnad institutionschef till tidnignen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.