Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Två rymde från ungdomshem i Kalix

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

På torsdagsförmiddagen öppnades grindarna på ungdomshemmet Johannisberg i Kalix för att släppa in en transport – då rusade två ungdomar ut från hemmet utan att personalen hann hejda dem.

Polisen larmades vid halv elva till Johannisberg.

– Jag kan bekräfta att vid är på plats och söker efter två personer som har avvikit, säger Maria Linné polisens rlc-kommunikatör, till Norrbottens Kuriren.

Nu letar polisen efter de två ungdomarna som smitit från hemmet. Det är dessutom inte första gången som rymnigar sker från just Johannisberg.

– Hade vi haft den höjda tekniska säkerheten hade den här rymningen inte kunnat ske. Men nu har vi en grind som måste öppnas då och då i och med att vi har verksamhet inne på området, säger Mats Morin, som är  tillförordnad institutionschef till tidnignen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.