Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två poliser skadade i biljakt på Djurgården

Senaste nyheterna med Expressen TV.
Djurgården ligger i centrala Stockholm.
Foto: Google maps

Två poliser skadades under en biljakt på Djurgården på fredagskvällen. 

– Den förföljda bilen körde in i en stillastående polisbil, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

En patrull upptäckte en bil som bröt mot trafikreglerna under fredagskvällen på Djurgården i centrala Stockholm och försökte stoppa bilen. Men i stället för att stanna försökte bilen köra ifrån patrullen som inledde en biljakt.

– Biljakten slutade med att mannen körde på en annan, stillastående polisbil och skadade de två poliserna som befann sig i bilen, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Poliserna samt mannen fördes till sjukhus och han misstänks nu för bland annat försök till grov misshandel och för att med uppsåt ha kört på polisbilen.

– Det fanns möjlighet att passera, det var inte så att polisbilen blockerade hela vägen, säger Fredrik Andersson.

Utrikes: Biljakt i beckmörker – fortsätter ut på majsfält

De misstänkta flyr när bilen fastnar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.