Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två poliser sköts ihjäl på Hawaii

Brandrök från huset som skytten satte eld på.Foto: JAMM AQUINO / AP
Poliser på plats efter skjutningen.Foto: MARCO GARCIA / AP
Brandrök i Honolulu.Foto: MARCO GARCIA / AP TT NYHETSBYRÅN

Två poliser har skjutits ihjäl i Honolulu på Hawaii, rapporterar Reuters.

”Detta är en aldrig tidigare skådad tragedi för inte bara Honolulu utan hela delstaten Hawaii”, skrev Honolulus borgmästare Kirk Caldwell på Twitter.

Skytten startade sedan en brand som spred sig till andra byggnader.

Skytten i Honolulu ska enligt Hawaii News Now ha skurit sin hyresvärd med kniv med anledning av att han skulle vräkas. Polisen larmades om detta och när de anlände till platsen sköt mannen mot dem enligt Star Advertiser. Två av poliserna, en man och en kvinna, avled av skadorna. En tredje skadades. Skytten tände sedan eld på huset och myndigheterna tror enligt Hawaii News Now att skytten dog i branden. Branden spred sig därefter till tolv andra byggnader.

Polisen har stängt av flera gator.

”Hela vår delstat sörjer förlusten av två poliser som dödades i tjänsten i morse. Vi uttrycker våra kondoleanser till deras familjer, vänner och kolleger. Låt oss sluta oss samman och stötta alla som för evigt förändrats av denna tragedi”, säger delstaten Hawaiis guvernör David Ige om händelsen.

Borgmästaren: ”Detta är en aldrig tidigare skådad tragedi”

Honolulus borgmästare Kirk Caldwell har uttryckt sina kondoleanser på Twitter. 

”Detta är en aldrig tidigare skådad tragedi för inte bara Honolulu utan hela delstaten Hawaii”, skrev Kirk Caldwell.

https://twitter.com/MayorKirkHNL/status/1219005928684453888

Lokalpolitikern Kym Pine kallade i ett pressmeddelande händelsen för ”fruktansvärt upprörande”.

”Mina tankar är hos familjerna till poliserna vid Honolulus poliskår som dödades och de som skadades vid dagens incident. My hjärta värker för alla de inblandade. Jag är djupt sorgsen över förlusten av två av våra polismän.”, säger Kym Pine i pressmeddelandet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.