Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två personer påkörda i Täby – förda till sjukhus

Två personer blev påkörda i Täby under lördagskvällen.Foto: Dennis Glennklev

Två personer har blivit påkörda i samband med ett evenemang i Täby norr om Stockholm.

De kan ha blivit påkörda av olika bilar, enligt polisen.

– Vi har haft en person gripen, men den personen är nu släppt, säger Kristoffer Thorsson, jourhavande förundersökningsledare på Stockholmspolisen. 

Polisen fick in larmet om händelsen vid 22.38 på lördagskvällen. Två personer hade då blivit påkörda i Arninge i Täby norr om Stockholm.

– Det är två personer som har blivit påkörda, eventuellt inte av samma bil. En av de skadade är allvarligt skadad, en är inte det. De båda förs till sjukhus med ambulans, sa Ola Österling vid Stockholmspolisen.

Enligt polisen var det mycket folk på platsen, och evenemanget fortsatte långt in på natten.

– Det har varit en träff där de har kört med bilar i Arninge utanför Täby. Då har två personer som har funnits i nära anslutning till den här platsen blivit påkörda. Vi har haft en person gripen, men den personen är nu släppt, säger Kristoffer Thorsson, jourhavande förundersökningsledare på Stockholmspolisen. 

De två personerna som fördes till sjukhus är enligt Thorsson inte allvarligt skadade. 

– De är inte allvarligt skadade, de har varit på sjukhus, men jag kan inte svara på om de är kvar där, säger han. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.