Två personer överlevde kraschen

Publicerad
Uppdaterad
Två av totalt 45 personer uppges ha överlevt den ryska flygkraschen.
En av dem ska vara en besättningsman och den andre världskände ishockeyspelaren Alexander Galimov, 26.
- Jag har fått veta att han överlevt, säger hans agent.
Bara två kilometer från flygplatsen nordost om Moskva kraschade planet med 45 personer ombord.
Sju av passagerarna ska ha varit besättningsmedlemmar, medan de övriga 36 tillhörde det ryska elitishockeylaget Lokomotiv Jaroslavl.
Det yngsta dödsoffret är enligt ryska medier 20 år gammal.

Två överlevare

Endast två människor har bekräftats överlevt olyckan.
Enligt ryska nyhetssajten Life News ska personerna vara en besättningsman samt världskände forwarden Alexander Galimov.
- Jag har fått veta att han överlevt av en nära anhörig. Mer information har jag inte, uppgav hans agent under eftermiddagen för tidningen.

Allvarliga skador

Det har senaste timmarna förekommit uppgifter i ryska medier om att Alexander Galimov avlidit på sjukhus, men detta tillbakavisas av andra nyhetskällor som bland annat citerar en läkare på sjukhuset.
Hockeyspelaren låg vid 16-tiden fortfarande i koma, rapporterar ryska Sovsport.ru. Enligt tidningen lider idrottsmannen av 80-procentiga brännskador.
- Det kommer att krävas stora insatser, säger en läkare.
Även den andra överlevaren uppges ha drabbats av mycket omfattande skador och kräver intensivvård, uppger det ryska hälsodepartementet.
Planet, en Yak-42, försvann från radarskärmarna klockan 13.50 svensk tid, bara minuter efter kraschen och klövs i två delar vid den våldsamma kraschen.

Gammalt plan

Enligt en källa på Tunoshna-flygplatsen, varifrån planet lyfte, kan olyckan ha berott på ett fel i den tekniska utrustningen.
Flygplanet skulle om bara drygt tre veckor tas ur drift, rapporterar en källa inom flygindustrin till Interfax.
Vädret i Jaroslavl ska ha varit bra, med endast några moln på himlen.
Hockeylaget Lokomotiv har varit ryska mästare 1997, 2002 och 2003.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag