Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gängledaren gripen för knivdåd vid skola

Två personer har gripits misstänkta för grov misshandel och enligt Expressens uppgifter är en av dem ledare i Årstanätverket.
Foto: Polisen
En stor insats pågår.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Piketen är på plats.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
En stor insats pågår på platsen vid Gullmarsplan i Stockholm.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
En stor insats pågår på platsen vid Gullmarsplan i Stockholm.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
En stor insats pågår på platsen vid Gullmarsplan i Stockholm.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
1 / 7

Två personer har knivskurits vid Årstaskolans högstadium i Stockholm, enligt uppgifter till Expressen. 

Två personer har gripits och anhållits misstänkta för grov misshandel. Enligt Expressens uppgifter är en av dem ledare i Årstanätverket.

Han är bland annat dömd för att ha gjort ett vapen av ett spelfodral och hotat personal på ett SiS-boende.

Polisen larmades till skolan vid Gullmarsplan i Stockholm vid 12-tiden på onsdagen. Enligt uppgifter till Expressen har det sedan dess pågått en stor insats i området. 

Polisens presstalesperson Towe Hägg bekräftar att två personer är skadade och att det ska ha skett med ett vasst föremål. Offren är i 15-årsåldern respektive 25-årsåldern, enligt polisen. 

– Två personer är skadade utomhus i Årsta. Jag kan inte säga mer än att vi är på plats just nu för att bilda oss en uppfattning, säger Towe Hägg. 

Två vårdas på plats

Händelsen ska ha inträffat utomhus vid skolan och ett område på Gullmarsplan spärrades av. 

– Det är två individer inblandade och det är en polisinsats här. Det är ingen pågående situation. Händelsen i sig är avslutad, som jag kan se det, säger Kalle Enström, rektor på Årstaskolan. 

De två skadade personerna har förts med ambulans till sjukhus. Händelsen rubriceras som grov misshandel. 

Två män har gripits misstänka för grov misshandel, skriver polisen på sin hemsida. En tredje person hämtades till förhör, och släpptes senare på kvällen.

På onsdagskvällen beslutade åklagare att anhålla de två männen, som är i 20-årsåldern.

– De har förhörts och därefter har en åklagare bedömt att de är på sannolika skäl misstänkta, säger Ola Österling på Stockholmspolisens ledningscentral.

Dömd flera gånger

Expressen erfar att en av de gripna männen är ledare i vad polisen kallar Årstanätverket. Mannen, som är i 20-årsåldern, har anklagats för att ha spridit skräck i Årsta och var med på polisens så kallade fokuslista i operation Rimfrost, som riktade in sig på svenskt gängvåld. 

Han har en kriminellt förflutet och har dömts vid flera tillfällen. Tidigare i år dömdes han för olaga tvång efter att ha hotat sig ut från ett SiS-boende. Då gjorde han ett vapen av ett spelfodral och hotade personal. Enligt domen tog han strypgrepp på en ur personalen och tvingade sig ut från boendet. 

Han är också dömd för narkotikabrott vid flera tillfällen. 

Så rubriceras olika typer av misshandel

Det är skillnaden mellan ringa, grov och synnerligen grov misshandel.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.