Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två personer häktade för stämpling till terroristbrott

Personerna greps under fredagen i Stockholmsregionen.
Två personer greps på fredagen och har nu häktats misstänkta för stämpling till terroristbrott, enligt Säpo.
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT / TT NYHETSBYRÅN

Två personer häktades under måndagen i Stockholm, misstänkta för stämpling till terroristbrott, meddelar Säpo i ett pressmeddelande. 

Personerna greps under fredagen i Stockholmsregionen. De hade varit anhållna i sin utevaro, men greps ”efter en längre tids arbete” skriver Säpo. 

Insatsen gick lugnt till, men i övrigt är Säpo mycket tystlåtna kring insatsen. 

– Det är alltid svårt när det gäller detaljer i utredningen, eftersom det riskerar att försvåra den fortsatta utredningen, eller till och med att förstöra i något sammanhang. Därav är det ganska få detaljer, säger Säpos presschef Karl Melin. 

Personerna har förhörts. 

– Det har genomförts förhör, och den rättsliga processen fortsätter ju. Det togs en del beslag och det arbetas också vidare med den typen av material, säger Karl Melin.

De är på sannolika skäl misstänkta för stämpling till terroristbrott, vilket är den högre misstankegraden. Stämpling är en form av förberedelse till brott där en person tillsammans med någon annan beslutar att begå ett brott eller försöker få någon att utföra ett brott. 

Det här klassas som terroristbrott i Sverige

22 gärningar kan bedömas som terroristbrott.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.