Två tåg har kolliderat i Bad Aibling i södra Tyskland. Foto: Matthias Schrader/TTTvå tåg har kolliderat i Bad Aibling i södra Tyskland. Foto: Matthias Schrader/TT
Två tåg har kolliderat i Bad Aibling i södra Tyskland.  Foto: Matthias Schrader/TT
Flera rapporteras skadade och det ska även finnas flera döda. Foto: SkärmdumpFlera rapporteras skadade och det ska även finnas flera döda. Foto: Skärmdump

Flera rapporteras skadade och det ska även finnas flera döda.

 Foto: Skärmdump
På tågen ska omkring 100 personer ha skadats, mestadels pendlare som reste mellan München och Rosenheim. Foto: Paul Winterer / Epa / TtPå tågen ska omkring 100 personer ha skadats, mestadels pendlare som reste mellan München och Rosenheim. Foto: Paul Winterer / Epa / Tt

På tågen ska omkring 100 personer ha skadats, mestadels pendlare som reste mellan München och Rosenheim.

 Foto: Paul Winterer / Epa / Tt
Olyckan inträffade i Bayern. Foto: Sven Hoppe / Epa / TTOlyckan inträffade i Bayern. Foto: Sven Hoppe / Epa / TT
Olyckan inträffade i Bayern. Foto: Sven Hoppe / Epa / TT
Många av de drabbade var pendlare mellan München och Rosenheim. Foto: Sven Hoppe / Epa / TTMånga av de drabbade var pendlare mellan München och Rosenheim. Foto: Sven Hoppe / Epa / TT
Många av de drabbade var pendlare mellan München och Rosenheim. Foto: Sven Hoppe / Epa / TT

Två passagerartåg har frontalkrockat

Publicerad

Två passagerartåg har frontalkrockat i Tyskland.

Polisen bekräftar nu att tio personer ska ha dött i olyckan.

Runt 80 personer ska vara skadade.

Två tåg har kolliderat nära staden Bad Aibling i södra Tyskland. Polisen i Bayern bekräftar att flera personer är döda, för DW.

Strax innan klockan halv nio skrev den lokala polisen på Twitter att tio personer avlidit och att ingen längre saknas. Den lokala nyhetssajten Mangfall24 uppger att 18 personer är svårt skadade och att 63 personer är lindrigt skadade. Bland de döda finns två lokförare och två konduktörer, skriver BR.

Stort räddningspådrag

På tågen ska enligt tidningen omkring 100 personer ha skadats, mestadels pendlare som reste mellan München och Rosenheim. Eftersom det är helgdagar i området just nu är det betydligt fler än normalt. Den lokala karnevalen i området är inställd till följd av olyckan.

Tågolyckan inträffade strax efter klockan sju på morgonen och enligt lokalsajten Mangfall24 har tågen frontalkrockat. Enligt tågbolagets VD kan tågen delvis ha spårat ur, skriver BR.

Svårt att rädda

Räddningspådraget ska vara nästintill färdigt, skriver Mangfall24. Omkring 250 personer ska ha varit på plats för att hjälpa till vid platsen. Platsen för olyckan ska vara svåråtkomlig. Därför har de skadade förts med räddningshelikoptrar och båtar till ambulans, skriver Mangfall24.

Vad som orsakade olyckan är ännu inte bekräftat. Polisen har schemalagt en presskonferens klockan ett.

 

 

 

 

 

Texten uppdateras

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag