Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två ordningsvakter knivskurna vid krog

Två ordningsvakter knivskars på Brooklyn bar i centrala Norrköping. De har nu livshotande skador.Foto: Björn Persson/Wighsnews
Tre män knivskars även vid Folkborgen i Norrköping.Foto: Björn Persson

Två ordningsvakter och en annan man blev knivskurna på Brooklyn Bar i centrala Norrköping på lördagsnatten.

En man är anhållen för brottet.

– Det kom en kille bakifrån på gågatan och högg de båda vakterna bakifrån. Då ingrep gäster från baren och höll fast gärningsmannen tills dess att polisen kom till platsen, säger restaurangchefen på Brooklyn Bar.

Strax innan klockan tre på natten mot söndag fick polisen in ett larm om en knivskärning på en krog i centrala Norrköping. Det visade sig vara två ordningsvakter som attackerats med kniv på puben Brooklyn Bar i centrala Norrköping.

– De överfölls och blev huggna med kniv. Gärningsmännen övermannades av allmänhet och hölls fast till polisen kom till platsen, säger Lars Engström, stationsbefäl vid polisen i Norrköping.

Brooklyn Bars restaurangchef fanns på plats i på baren under lördagskvällen. Han berättar att händelsen inträffade efter att vakterna skulle eskortera en berusad gäst ut ur lokalerna.

– Det kom en kille bakifrån på gågatan och högg de båda vakterna bakifrån. Då ingrep gäster från baren och höll fast gärningsmannen tills dess att polisen kom till platsen, säger restaurangchefen.

Vid lunchtid på söndagen anhölls de båda männen, polisen rubricerar brottet som försök till mord. Under eftermiddagen meddelar åklagarmyndighetens presstalesperson att anhållan för en av männen har hävts.

– De är anhållna och sitter i polisarrest. Vi kommer att fortsätta att höra målsäganden ytterligare och vitten under dagen, säger Engström.

Livshotande skador

De båda ordningsvakterna fick livshotande skador och är förda till sjukhus. Deras tillstånd bedöms som stabilt men de vårdas på intensivvårdsavdelningen.

Restaurangchefen berättar att vakterna var anställda direkt av baren och enligt honom ska de bära skyddsvästar när de jobbar.

– Jag har varit i kontakt med en av vakterna han mår ganska bra säger han. Den andra försöker jag få tag på just nu, säger han.

I samband med attacken av ordningsvakterna ska ytterligare en person ha skadats lindrigt, enligt Norrköpings Tidningar ska detta vara en av gärningsmännen.

Ytterligare en knivskärning

Kort efter knivskärningen vid Brooklyn bar kom ännu ett samtal om en knivskärning i Folkborgen i Norrköping.

Där hade tre män i 20-årsåldern knivskadats i samband med ett bråk på en fest. Sjukhusets skadebulletin känner till att två män skadats. En av dem har livshotande skador och vårdas på intensivvårdsavdelning. Den andra mannens skador bedömdes som allvarliga.

– Det var en tillställning av något slag och det var ett bråk mellan ett flertal personer där tre personer har blivit skurna med kniv. Det är rubricerat som grov misshandel och där har vi inte lyckats gripa någon gärningsman, säger Lars Engström.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.