Två misstänkta våldtäkter i Östersund – på mindre än ett dygn

Publicerad

Två överfallsvåldtäkter har anmälts på mindre än ett dygn i Östersund. 

På tisdagen hade fortfarande inga misstänkta gärningsmän gripits. 

– Vi utesluter inte att det kan vara samma gärningsmän, säger Suss Braunerhielm, jourhavande förundersökningsledare i Östersund.

Den misstänkta våldtäkten ska ha skett en kort bit från våldtäkten som anmäldes natten mot söndagen. I båda fallen rör det sig om unga kvinnor, den ena född -96 och den andra -99. 

– Vi har gjort teknisk undersökning på båda platserna. Den första är klar, säger Suss Braunerhielm, jourhavande förundersökningsledare i Östersund.

LÄS MER: Överfallsvåldtäkt - ung kvinna offer 

Skett mitt inne i staden

Den första våldtäkten klassades som en överfallsvåldtäkt. Enligt polisen ska kvinnan ha attackerats av en okänd gärningsman i 30 till 40-årsåldern, som höll för hennes mun för att förhindra henne från att skrika. 

– Det är en våldtäkt som skett mitt inne i staden, natten mellan söndag och måndag mellan två och fem.

Den ena ska ha skett på Köpmangatan och den andra på Storgatan och polisen söker nu vittnesmål från platserna under dessa tider. 

– Jag tycker allmänheten ska vara vaksamma och är det något man sett i samband med detta ska man höra av sig.

Liknande signalement

Polisen utesluter inte att det kan röra sig om samma gärningsmän då signalementen är liknande. Hon tror också att det kan röra sig om en grupp. I det andra fallet ska tre gärningsmän attackerat kvinnan och alla deltagit i våldtäkten. 

– Vi misstänker att flera var inblandade, att det är någon som hållit vakt. Men vi vill inte gå in på mer detaljer.

Båda brottsplatserna har undersökt av kriminaltekniker och hundpatrull, men polisen är i nuläget förtagen om detaljer. På tisdagen meddelar man att man fortfarande inte utesluter samband mellan våldtäkterna. 

Det finns i nuläget ingen misstänkt eller gripen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag