Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två misstänkta sexbrott vid köpcentrum – en gripen

Ska ha skett med 45 minuters mellanrum på Mall of Scandinavia.
Mall of Scandinavia.
Foto: ANN JONASSON

En kvinna larmade under måndagen polisen och uppgav att en man tagit henne mellan benen i ett garage i närheten av shoppingcentret Mall of Scandinavia i Solna.

Under gripandet upptäckte polisen att han troligen är identisk med en man som blottat sig för en annan kvinna – bara 45 minuter tidigare.

Det var under måndagseftermiddagen som en kvinna kontaktade polisen efter att en man ska ha tafsat på henne i ett garage i närheten av Mall of Scandinavia i Solna norr om Stockholm.

När polisen kom till platsen fick de platsangivelse och signalement på gärningsmannen. Kort därpå kunde den misstänkte gripas.

Då insåg polisen att signalementen på gärningsmannen stämde överens med de från ett annat misstänkt sexualbrott som begåtts i närheten – bara 45 minuter tidigare.

– Det första brottet var vid ett garage i närheten av Mall of Scandinavia. Det andra var också i ett garage, men det är oklart om det är samma, säger Ola Österling på Stockholmspolisen. 

”Har antagligen dragit ner byxorna”

Österling berättar att gärningsmannen i det tidsmässigt första fallet hade blottat sig. 

– Då har man inte fysiskt tagit i någon, men däremot har man blottat sig. Det framgår inte i detalj hur, men antagligen har han dragit ner byxorna och visat sitt könsorgan. 

Polisen misstänker att båda brotten har begåtts av den gripne mannen, som enligt Österling är ”äldre än medelålders”.

– Just nu vet vi inte om det är samma person men vi tror att det är identiska gärningsmän. Men det håller man på att sy ihop på polisstationen där man jämför uppgifter och signalement. 

Nu jobbar polisen vidare genom att bland annat höra de målsägande kvinnorna. 

– Man kommer genom utredningsorganisationen och genom kontakt med de båda målsägandena se hur man kan sy ihop ärendet. Är det samma gärningsperson blir det betydligt allvarligare ur ett rättsligt perspektiv. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.