Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Två män skjutna i Flemingsberg

Följ senaste nytt i Expressens livesändning.
Två män har skjutits i Visättra i Flemingsberg.
Foto: JANNE ÅKESSON/Swepix
Männen fördes till sjukhus med ambulans.
Foto: Mikael Albers
Männen var enligt polisen vakna och talbara när de fördes till sjukhuset.
Foto: JANNE ÅKESSON/ Swepix

Två män har blivit skjutna i Visättra i Flemingsberg, söder om Stockholm.

Männen har förts i ambulans till sjukhus där de vårdas för sina skador.  

– Det har skett en hel del utredningsarbete och vi har en trygghetsskapande insats, säger Towe Hägg, presstalesperson för Stockholmspolisen, under lördagseftermiddagen. 

Larmet om skottlossningen i Visättra kom strax före tolv, natten mot lördagen. Två män har skjutits och förts till sjukhus med ambulans.

– Båda var vakna och talbara när de fördes till sjukhuset. Det ska inte handla om livshotande skador, en av dem kommer sannolikt kunna lämna sjukhuset inom kort, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson.

– En av männen är i 30-årsåldern, den andra i 50-årsåldern. 

Polisen spärrade av brottsplatsen och har arbetat med att förhöra vittnen och säkra spår under natten. Det finns övervakningskameror i området och polisen går nu igenom filmer för att säkra eventuella bevis. 

– Vi har kontrollerat en del fordon och personer under natten, men ingen person har frihetsberövats ännu, säger Mats Eriksson.

En förundersökning gällande försök till mord har inletts. Under lördagseftermiddagen var ingen frihetsberövad som misstänkt. 

– Vi arbetar för att ta reda på vem eller vilka som har gjort det här, säger Towe Hägg, strax efter klockan 14 på lördagen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.