Två män skar varandra med kniv efter film

Publicerad
Uppdaterad
Männen inspirerades av filmen - och skar varandra blodiga med en kniv.
De hävdar att de givit varandra samtycke, men efter ett besök på psyket sitter nu båda anhållna.
- De är lite förvånade att de sitter där, säger Stefan Forsberg, förundersökningsledare på krimjouren på polisen i Västmanland, till Expressen.se.
Två män, 28 och 29 år gamla, satt i en lägenhet i Kungsör och tittade på film i går på lördagseftermiddagen.
Plötsligt fick de för sig att börja skära i varandra med en kniv.
Männen gick lös på varandra med kniven och kraftigt blodvite uppstod.
Polisen larmades efter att en person ur allmänheten hittat en av männen illa medfaren i trapphuset.
– Då åker polis och ambulans dit och då hittar man två män som är ganska rejält skurna, säger Stefan Forsberg, förundersökningsledare på krimjouren på polisen i Västmanland.
Båda männen har uppsökt psyket i Västerås, men ingen av dem blev tvångsinlagd.

Sitter anhållna

De hävdar att de givit varandra samtycke till att skära varandra, men det hjälper inte.
Båda sitter nu anhålla misstänkta för grov misshandel.
– De är lite förvånade att de sitter där, men enligt lagen kan du endast tillåta någon att slå dig lätt, en ringa misshandel. Misshandel av normalgraden och grov misshandel kan du inte ge samtycke till, säger Stefan Forsberg.

Droger

Polisen misstänker att droger har påverkat männens agerande.
Stefan Forsberg uppger att ärendet är ytterst ovanligt:
– Det är ett extremt ärende kan jag tycka, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag