Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två gripna efter vansinnesfärd – polisjakten pågick i 14 minuter

Brottsstatistik 2020 från Brottsförebyggande rådet (Brå).
Männen skulle stoppas i en trafikkontroll då de försökte köra på en polis.
Foto: NIKLAS HAGMAN / TT NYHETSBYRÅN

Två män har gripits efter en vansinnesfärd i Fagersta.

Männen skulle stoppas i en trafikkontroll då de försökte köra på en polis.

Efter en fjorton minuter lång biljakt krockade bilen med en annan bil och ett träd.

Bilen som männen färdades i vinkades in vid en hastighetskontroll i Fagersta strax efter midnatt, natten mot söndag. Men männen i bilen ville inte stanna.

– När polisen kliver ut i vägen och försöker stoppa bilen så försöker den i stället att köra på polisen, så polisen får kasta sig undan, berättar Daniel Ågren, befäl vid polisens regionledningscentral.

Polispatrullen tog upp jakten på bilen, som körde i hög hastighet i och runt Fagersta. Till slut krockade bilen med en annan personbil och körde sedan vidare in i ett träd i centrala Fagersta.

Båda de två misstänkta gärningsmännen, samt personen i den påkörda bilen, undersöktes av ambulanspersonal, men behövde inte uppsöka sjukvård. 

I stället blev det färd till polisstationen. Föraren är misstänkt för bland annat försök till grov misshandel, drograttfylleri och vårdslöshet i trafik. Den kvaddade bilen visade sig vara stulen och männen är därför också misstänkta för bland annat grov stöld.

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.