Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Två gripna efter vansinnesfärd – polisjakten pågick i 14 minuter

Brottsstatistik 2020 från Brottsförebyggande rådet (Brå).
Männen skulle stoppas i en trafikkontroll då de försökte köra på en polis.
Foto: NIKLAS HAGMAN / TT NYHETSBYRÅN

Två män har gripits efter en vansinnesfärd i Fagersta.

Männen skulle stoppas i en trafikkontroll då de försökte köra på en polis.

Efter en fjorton minuter lång biljakt krockade bilen med en annan bil och ett träd.

Bilen som männen färdades i vinkades in vid en hastighetskontroll i Fagersta strax efter midnatt, natten mot söndag. Men männen i bilen ville inte stanna.

– När polisen kliver ut i vägen och försöker stoppa bilen så försöker den i stället att köra på polisen, så polisen får kasta sig undan, berättar Daniel Ågren, befäl vid polisens regionledningscentral.

Polispatrullen tog upp jakten på bilen, som körde i hög hastighet i och runt Fagersta. Till slut krockade bilen med en annan personbil och körde sedan vidare in i ett träd i centrala Fagersta.

Båda de två misstänkta gärningsmännen, samt personen i den påkörda bilen, undersöktes av ambulanspersonal, men behövde inte uppsöka sjukvård. 

I stället blev det färd till polisstationen. Föraren är misstänkt för bland annat försök till grov misshandel, drograttfylleri och vårdslöshet i trafik. Den kvaddade bilen visade sig vara stulen och männen är därför också misstänkta för bland annat grov stöld.

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.