Två män döms till fängelse efter våldtäkt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Den 33-åriga kvinnan våldtogs av de två männen samma natt. Här en bild ur förundersökningen. Där påsen ligger hittades ett grått linne som ska vara kvinnans.
Foto: Polisens förundersökning

En kvinna våldtogs vid två tillfällen – samma natt i Strängnäs. 

På tisdagen kom domen mot två män. De döms till 4 respektive 2,5 års fängelse, skriver DN.

En av männen ska även utvisas. 

Expressen har tidigare uppmärksammat fallet där en kvinna utsattes för en dubbelvåldtäkt i Strängnäs. Övergreppen skedde natten mellan den 22-23 augusti.

Då anmälde en 33-årig kvinna att hon blivit våldtagit vid två tillfällen inom loppet av en timme.

På tisdagen kom domen mot två män, som åtalats som misstänkta. Båda fälls. De döms till fyra respektive två och ett halvt år för de båda överfallsvåldtäkterna. Enligt domen ska en av männen också utvisas efter avtjänat straff, skriver Dagens Nyheter på nätet. 

De två männen har båda nekat till brott.

Våldtäkter med tio minuters mellanrum

Den 33-åriga kvinnan hade varit ute och roat sig besökt Harrys bar i centrala Strängnäs. Hon började promenera hemåt efter klockan två på natten. Hon passerade Tosteröbron – sedan blev hon attackerad och utsatt för den första överfallsvåldtäkten i närheten av Frejastråket.

Efter övergreppet begav sig kvinnan på egen hand in mot centrala delarna av Strängnäs. Men hon kom inte så långt, då hon överfölls av två män som drog ner henne på marken, höll fast henne – och utsatte henne för ännu en våldtäkt. 

Den andra våldtäkten skedde ungefär tio minuter efter det första övergreppet.

I samband med att åtal väcktes mot de båda männen, berättade åklagaren Henrik Olin:

– För det första är det två gärningsmän som deltar, det är en mycket försvårande omständighet. För det andra eftersom hon precis innan har utsatts för en första våldtäkt. Det är en särskild hänsynslös omständighet.

Okänd person deltog 

Efter den andra våldtäkten lyckas kvinnan ta sig hem till bostaden. Därifrån ringde hon polisen. 

Vid en av våldtäkterna deltog ytterligare en man. 

– På kvinnans kläder finns det ytterligare en tredje DNA-profil i sperma. Således för oss en okänd person. Utredningen om vem den här personen är fortgår. Vi gör allt vad vi kan för att utreda det här så bra som möjligt, har Henrik Olin tidigare berättat.

Polisen önskar att ägaren till en husbil, alternativt en lastbil, som har stått parkerad vid Tosteröbron ska höra av sig. Personen kan ha viktiga upplysningar att lämna. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.