Mamma Milissa förstod att något inte stod rätt till. Foto: FacebookMamma Milissa förstod att något inte stod rätt till. Foto: Facebook
Mamma Milissa förstod att något inte stod rätt till. Foto: Facebook
Och hon tog tag i problemet på egen hand. Foto: FacebookOch hon tog tag i problemet på egen hand. Foto: Facebook
Och hon tog tag i problemet på egen hand. Foto: Facebook

Två lärare sparkade – efter mammans hemliga knep

Publicerad

Ingen vet hur länge trakasserierna har pågått.

Men tack vare mamma Milissas hemliga ljudinspelning lyckades familjen avslöja två lärare som hånat och förlöjligat deras autistiske son.

Mamma Milissa Davis fattade misstankar om att hennes son Camden, som lever med grav autism, behandlades illa i skolan i delstaten Louisiana, USA.

Det var när sonens beteende förändrades som hon blev orolig.

Det började med att 12-åringen kissade i sängen på nätterna och blev mer aggressiv på dagarna, rapporterar den lokala tv-stationen WBRZ

Då tog mamma Milissa ett kontroversiellt beslut: Hon skickade sin son till skolan – med en ljudinspelare i ryggsäcken.

Och det var då som hon upptäckte precis vad som försiggick i skolan: Sonen mobbades och trakasserades av två vuxna lärare.

– Du ska bara skriva ett ord. Hur svårt kan det vara? kan man höra en av lärarna säga i en av inspelningarna.

Mamman i intervju med den lokala tv-stationen. Foto: WBRZ

Hånades av lärarna

Den 12-årige pojken blev orolig och svarade genom att göra ett ljud, varpå läraren härmade honom, hånade och gjorde sig rolig på pojkens bekostnad.

När pojken inte klarade av att skriva enligt lärarnas instruktioner blev han hånad ytterligare.

– Camden, varför har du inte skrivit något? Det här är varför du inte kan sitta med alla andra. Hälsa din mamma det, hör man läraren säga.

En annan vuxen i rummet säger sedan:

– Vänta och se hur de kommer att göra med honom i en kommunal skola. Han skulle inte klara sig en minut där, säger personen.

Sonen, Camden.Foto: Privat

Sparkades direkt

När sonen kom hem kunde mamma Milissa ta del av ljudinspelningarna.

– Jag ville bara gråta, skrika, och göra allt som står i min makt för det var så illa, säger hon till den lokala tv-stationen WBRZ.

– Tanken på att jag har skickat min son dit varje dag, och vad som kan ha hänt tidigare men som jag inte vet om, fortsätter mamma Milissa.

Familjen har nu anlitat en advokat, och de två utpekade lärarna fick sparken med omedelbar verkan.

Skolan i fråga har också bett om ursäkt till familjen för det inträffade.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag