Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två kvinnliga domare ihjälskjutna i Kabul

Foto: Google maps

Beväpnade män har skjutit ihjäl två kvinnliga domare i Kabul, rapporterar AFP

Lokala medier rapporterar att kvinnorna sköts ihjäl tidigt på söndagsmorgonen. Enligt vittnesuppgifter ska kvinnorna ha färdats i en bil på väg till sitt arbete vid landets högsta domstol när mördarna attackerade dem. 

– De var domare verksamma vid högsta domstolen, säger Jamshid Rasuli, talesperson för landets riksåklagare, enligt NDTV.

Enligt polisen ska ytterligare en person skadats i attacken. 

Under den gångna veckan har ytterligare attentat skakat den afghanska huvudstaden. Under gårdagen exploderade en bilbomb i staden som tog livet av två poliser, och skadade ytterligare två personer. 

Samtidigt sköt två milismän ihjäl 12 av sina kolleger i Herat-provinsen. Polisen beskriver det som ett insiderjobb. Talibanerna har tagit på sig attacken mot milisen, som verkar för den afghanska regeringen, rapporterar Al-Jazeera.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.