Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två Kennedys försvann – befaras ha drunknat

Senaste nyheterna med Expressen TV.
Robert F Kennedy.Foto: DN / UPI
Maeve Kennedy Townsend McKean.Foto: Stewart Cook/REX / Shutterstock

Robert F Kennedys barnbarn och hennes åttaårige son befaras ha hittats döda.

Maebe Kennedy Townsend McKean, 40, och hennes åttaårige son befaras ha drunknat efter att ha hamnat i sjönöd med en kanot.

I torsdags larmades kustbevakningen om att två personer setts i sjönöd på en kanot i Chesapeake Bay på amerikanska östkusten. Nu står det klart att det rörde sig om Maeve Kennedy Townsend McKean – Robert F Kennedys barnbarn – och hennes åttaårige son Gideon. Det skriver bland andra CBS Baltimore.

”Sökandet efter två försvunna kanotister fortsätter på fredagen och vi får nu veta att det rör sig om två medlemmar av Kennedyfamiljen”, skriver CBS.

”Kunde inte ta sig tillbaka”

På fredagskvällen svensk tid kom beskedet att båda befaras ha drunknat, skriver Mirror.

På lördagen rapporterar CNN att sökandet har upphört.

Utredningen tyder på att Maeve och Gideon paddlade ut i vattnet för att hämta en boll men inte lyckades ta sig tillbaka i land.

– De kom allt längre ut och kunde inte ta sig tillbaka, säger Maeves make David McKean.

Robert F Kennedy – John F Kennedys bror – var jurist och politiker. På 60-talet var han bland annat justitieminister och senator. Han mördades 1968, när han nyss hade tillkännagett sin presidentkampanj.

 

RÄTTELSE. I en tidigare version av artikeln stod att de två hade hittats döda. Rätt är att de befaras vara döda och att sökandet har upphört.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.