Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Två häktade misstänkta för stämpling till mord

Två personer sitter häktade misstänkta för stämpling till mord i Linköping.

En av dem, en 23-årig man häktades i fredags. Sedan tidigare är en 24-årig kvinna häktad för samma brott. Båda förnekar misstankarna, skriver Corren.

Det misstänkta brottet ska ha begåtts i Linköping mellan den 10 och 20 februari år. Åklagaren Tobias Lindblom är förtegen om utredningen. Enligt honom kommer det att dröja innan ett eventuellt åtal väcks.

– Det är en omfattande teknisk bevisning som ska gås igenom och erfarenhetsmässigt brukar det ta tid, säger han till tidningen.

Stämpling är en form av förberedelse till brott. Det kan till exempel handla om att en person tillsammans med någon annan beslutar att begå ett brott, att en person försöker få någon annan att utföra brottet eller själv åtar sig att utföra ett brott.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.