Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två häktade för bomber i Bangkok

Domstolen i södra Bangkok godkände på onsdagen arresteringsorder gällande tre iranier misstänkta för inblandning i gårdagens bombdåd.

På eftermiddagen åtalades två av dem.

Enligt polisen i Thailand tros målet för terrorattackerna ha varit israeliska diplomaters bilar.

Bangkok Post skriver på onsdagen att tre iranier på 42, 31 respektive 28 år är misstänkta för gårdagens terrorattacker.

Den 28-årige mannen vårdas på Chulalongkorn sjukhus efter att ha förlorat båda sina ben då han på tisdagen försökte kasta en bomb mot en polispatrull, men i stället skadade sig själv allvarligt.

Den 42-åriga mannen greps på Suvarnabhumi flygplats i Bangkok i går kväll, thailändsk tid. Han förnekar alla inblandning i attackerna.

Och den 32-årige mannen som tog ett flyg till Malaysia i går greps på onsdagseftermiddagen, svensk tid, i Malaysia, uppger polis enligt AFP.

En 31-årig kvinna som tros vara flickvän till en av männen har lämnat landet. Hon ska vara den som hyrt huset vid genomfartsleden Sukhumvit i Bangkok där den första explosionen ägde rum, men är i nuläget inte misstänkt för något brott.

Målet: Israeliska diplomaters bilar

I går sa Israels försvarsminister Ehud Barak att han anser att händelserna i Bangkok bevisar att Iran och libanesiska Hizbollah fortsätter att bedriva terrordåd.

"Iran och Hizbollah är omedgörliga terrorelement som utgör ett hot mot stabiliteten i regionen och i världen", stod det i ett uttalande från Barak, uppgav tidningen Haaretz.

På onsdagen uppger thailändska polisen att målet var att fästa bomber vid israeliska diplomaters bilar, skriver TT.

Iran fortsätter att förneka all inblandning i attentaten och lägga skulden på Israel.

- Den islamiska republiken Iran misstänker att element inom den sionistiska regimen är ansvariga för dessa terrordåd, säger Ramin Mehmanparast, talesman för landets utrikesdepartement.

Inget uttalat hot mot svenskar

Tiotusentals svenskar åker till Thailand de kommande veckorna. Utrikesdepartementet avråder inte från att resa.

- Vi kan bara konstatera att den här typen av händelser normalt sett inte leder till ändrade reserekommendationer. Det finns inget uttalat hot mot svenskar eller svenska intressen, säger UD:s presschef Anders Jörle till TT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.