Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två gripna i fallet med de 39 döda kropparna

Samtliga offer ska ha varit från Vietnam.
39 döda personer hittades i en lastbil öster om London den 23 oktober. Foto: INVICTA KENT MEDIA/SHUTTERSTOCK / INVICTA KENT MEDIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: INVICTA KENT MEDIA/SHUTTERSTOCK / INVICTA KENT MEDIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

39 döda kroppar hittades i en lastbil parkerad vid en engelsk hamn.

Nu har vietnamesisk polis gjort två nya gripanden i fallet, rapporterar AFP. 

En av de mest omfattande mordutredningarna i Storbritanniens historia drog i gång i samband med ett makabert fynd i staden Grays i Essex strax öster om London. Sammanlagt 39 personer hittades döda bak i en lastbil i en industripark. 

Den nordirländske lastbilschauffören Mo Robinson, 25, greps omgående, misstänkt för mord. Polisen har också slagit till mot flera adresser med koppling till honom.

Nya gripna i fallet

Nu rapporterar AFP att vietnamesisk polis har gjort två gripanden i ärendet. Flera av offren kom från provinsen Ha Tinh, och de två gripna misstänks för att ha legat bakom ett trafficking-nätverk. 

Sedan tidigare har brittisk polis gripit två bröder i Nordirland, Ronan Hughes, 40, och Christopher Hughes, 34, som också misstänks ha varit inblandande, och ytterligare en person utöver Robinson. 

Bröderna Ronan Hughes, 40, och Christopher Hughes, 34, misstänks ha varit inblandade.Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

DNA-prov har tagits från vissa vietnamesiska medborgare för att lättare kunna identifiera offren, skriver AFP. Samtliga avlidna ska ha varit från Vietnam, inte från Kina, som engelsk polis tidigare uppgav. 

Han kan vara hjärnan

Tidigare i veckan hävdade Daily Mirror att en vietnamesisk man med kodnamnet ”mr Truong” pekats ut som hjärnan bakom människosmugglingen. 

”Vi har kontakt med den vietnamesiska regeringen. Vi har kontakt med ett antal familjer i Vietnam och Storbritannien, och vi tror att vi har hittat familjerna till några av offren vars resa slutade i tragedi på brittisk mark”, skriver London-polisen i ett uttalande enligt Sky. 

Se lastbilens framfart – minuter innan de 39 döda hittas

Här åker lastbilen med de döda personerna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.