Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Två gripna efter mordhot på Facebook

Två män greps på tisdagen misstänkta för förberedelse till mord – efter att en person hotat att döda flera personer i en livesändning på Facebook.

Båda personerna greps i en bil där flera vapenliknande föremål hittades. 

– Det fanns också vassa tillhyggen, säger Johnny Gustavsson, polisen.

Det var vid halv fem på tisdagsmorgonen som polisen fick in samtal om att en misstänkt gärningsman hotade att döda ett antal personer – och poliser – på en adress i östgötska Mjölby.

”Polisen beordrade flera patruller till platsen samtidigt som den misstänkta bilens framförande i Mjölby kunde följas i realtid”, skriver polisen på sin hemsida. 

– Vi hade bra rapportering från en person som satt och tittade på den här sändningen, säger Johnny Gustavsson, presstalesperson polisen region Öst.

Vapenliknande föremål

En knapp timme senare stoppades bilen som då färdades i riktning från Mjölby mot Linköping. De två männen, varav en i 20-årsåldern och en i 35-årsåldern, som befann sig i bilen greps. Den yngre av dem är känd av polisen tidigare.

– Han har haft kontakt med oss tidigare, säger Johnny Gustavsson.

I fordonet fanns en telefon som sände live samt ett antal vapenliknande föremål. Exakt vad för föremål det rör sig om vill polisen inte specificera.

– De var av olika karaktär. Det fanns också vassa tillhyggen, säger Johnny Gustavsson.  

Händelsen rubriceras som grovt vapenbrott och förberedelse till mord. 

Så många brott anmäldes i Sverige 2021

Brottsstatistik 2021 från Brottsförebyggande rådet (Brå)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.