Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två genom isen -
en person saknas

ÖSTERSUND. Två personer gick genom isen och hamnade i vattnet i Landögssjön nordväst om Östersund i Jämtland på torsdagskvällen.

– Vi har just fått besked att en person har kommit upp ur vattnet. För den personen är läget kritiskt, säger Emma Ekdahl, vakthavande befäl vid polisens länskommunikationscentral i Jämtland.

Två räddningstjänster, polis och ambulanshelikopter skickades till olycksplatsen och enligt vakthavande befäl vid polisen i Jämtland, Emma Ekdahl, har en person kommit upp ur vattnet.

– Jag har också fått uppgifter om en till person håller på att dras upp, säger Emma Ekdahl till TT.

En person eftersöks fortfarande efter olyckan.

Svår räddning

– Vi har just fått besked att en person har kommit upp ur vattnet. För den personen är läget kritiskt, säger Emma Ekdahl, vakthavande befäl vid polisens länskommunikationscentral i Jämtland.

– Den andre personen söker man fortfarande efter, det är allt jag vet, säger hon.

Dålig is gör att det är svårt för räddningspersonalen att arbeta i området eftersom isen brister hela tiden, säger Emma Ekdahl.

Den person som dragits upp ur vattnet ska föras med ambulanshelikopter till sjukhus, troligen i Östersund.

"Ta hand om närstående"

– En person saknas för närvarande, han ligger i vattnet någonstans, säger Leif Nordin, inre befäl vid räddningstjänsten i Östersund till TT.

Enligt Leif Nordin var flera skotrar ute och körde när en eller flera av dem, det är fortfarande oklart, gick genom isen och två personer hamnade i vattnet.

– Vi håller på att ta hand om närstående som var med på andra skotrar nu, och har kallat in Posom-gruppen i Krokoms kommun, säger Leif Nordin.

Olyckan inträffade nära Rönnöfors i Krokoms kommun, där ett kraftverk ligger mellan sjöarna Rönnögssjön och Landögssjön.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.