Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En död i bilkrasch på E4 – två klämda under lastbil

Två personer klämdes fast under långtradaren. Foto: Gobiten.se
Olyckan inträffade söder om Härnösand.

En allvarlig trafikolycka har inträffat på E4 – en person är död och två är skadade på sjukhus.

Två personer klämdes fast under en långtradare – och vägen stängdes av i båda riktningarna.

– Släpet har vikt sig över mötandes vägbana och tagit med sig två mötande bilar i diket, säger Christer Andersson räddningsledare, till SVT.

Två personbilar och en långtradare kolliderade på E4 i Gåsnäs söder om Härnösand på torsdagsmorgonen. Larmet kom in vid 07.41.

Enligt räddningsledare Anders Åström blev två personer fastklämda.

– Två personer är fastklämda under en långtradare.

Räddningsarbetet pågick under förmiddagen och personal kunde få loss de fastklämda personerna

– En person är så långt förd till sjukhus, jag har ingen uppgift om hur allvarliga skadorna är, uppgav inledningsvis Markus Isacson, presskommunikatör vid polisen i region nord vid 09-tiden.

Vid 10-tiden meddelade polisen att tre personer som färdats i personbilarna förts till sjukhus. Och vid 15.54 kom beskedet att en av dem, en man, dog i kraschen. Anhöriga är underrättade.

En kvinna i 50-årsåldern har drabbats av allvarliga skallskador och vårdas på intensivvårdsavdelningen på Sundsvalls sjukhus. Ytterligare en man i 40-årsåldern skadades i olyckan. Hans skador beskrivs som måttliga, men han ska stanna för observation på sjukhus under natten.

Mycket halt på vägarna i området

Trafiken på E4 stängdes av i bägge riktningarna. Långa köer rapporteras från platsen medan trafiken leddes om via mindre vägar. 

– Det kommer att ta lite tid med räddningsarbete och bärgning, säger Marcus Isacson.

Enligt uppgifter till Sundsvalls tidning har det varit mycket halt vid olycksplatsen. De exakta omständigheterna är oklara men enligt vad räddningstjänsten uppger för tidningen så har lastbilen först krockat med en personbil.

"Lastbilen fick sladd och vek sig"

 – En utländsk långtradare har fått sladd på släpet. Släpet har vikt sig över mötandes vägbana och tagit med sig två mötande bilar i diket. Ena bilen hamnade under släpet och den andra vart intryckt i snön, säger Christer Andersson räddningsledare till SVT.

Lastbilsföraren har fått åka till polisstationen, skriver polisen på sin hemsida. 

Flera trafikolyckor under morgonen

Ett flertal trafikolyckor inträffade i Västernorrland under gårdagen, och även under torsdagsmorgonen har ett antal olyckor av olika karaktär rapporterats in, skriver polisen på hemsidan. 

Man uppmanar nu trafikanterna att anpassa hastigheten efter rådande väglag och hålla avståndet till framförvarande fordon.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!