Två personer klämdes fast under långtradaren. Foto: Gobiten.seTvå personer klämdes fast under långtradaren. Foto: Gobiten.se
Två personer klämdes fast under långtradaren. Foto: Gobiten.se
Olyckan inträffade söder om Härnösand.Olyckan inträffade söder om Härnösand.
Olyckan inträffade söder om Härnösand.

En död i bilkrasch på E4 – två klämda under lastbil

Publicerad

En allvarlig trafikolycka har inträffat på E4 – en person är död och två är skadade på sjukhus.

Två personer klämdes fast under en långtradare – och vägen stängdes av i båda riktningarna.

– Släpet har vikt sig över mötandes vägbana och tagit med sig två mötande bilar i diket, säger Christer Andersson räddningsledare, till SVT.

Två personbilar och en långtradare kolliderade på E4 i Gåsnäs söder om Härnösand på torsdagsmorgonen. Larmet kom in vid 07.41.

Enligt räddningsledare Anders Åström blev två personer fastklämda.

– Två personer är fastklämda under en långtradare.

Räddningsarbetet pågick under förmiddagen och personal kunde få loss de fastklämda personerna

– En person är så långt förd till sjukhus, jag har ingen uppgift om hur allvarliga skadorna är, uppgav inledningsvis Markus Isacson, presskommunikatör vid polisen i region nord vid 09-tiden.

Vid 10-tiden meddelade polisen att tre personer som färdats i personbilarna förts till sjukhus. Och vid 15.54 kom beskedet att en av dem, en man, dog i kraschen. Anhöriga är underrättade.

En kvinna i 50-årsåldern har drabbats av allvarliga skallskador och vårdas på intensivvårdsavdelningen på Sundsvalls sjukhus. Ytterligare en man i 40-årsåldern skadades i olyckan. Hans skador beskrivs som måttliga, men han ska stanna för observation på sjukhus under natten.

Mycket halt på vägarna i området

Trafiken på E4 stängdes av i bägge riktningarna. Långa köer rapporteras från platsen medan trafiken leddes om via mindre vägar. 

– Det kommer att ta lite tid med räddningsarbete och bärgning, säger Marcus Isacson.

Enligt uppgifter till Sundsvalls tidning har det varit mycket halt vid olycksplatsen. De exakta omständigheterna är oklara men enligt vad räddningstjänsten uppger för tidningen så har lastbilen först krockat med en personbil.

"Lastbilen fick sladd och vek sig"

 – En utländsk långtradare har fått sladd på släpet. Släpet har vikt sig över mötandes vägbana och tagit med sig två mötande bilar i diket. Ena bilen hamnade under släpet och den andra vart intryckt i snön, säger Christer Andersson räddningsledare till SVT.

Lastbilsföraren har fått åka till polisstationen, skriver polisen på sin hemsida. 

Flera trafikolyckor under morgonen

Ett flertal trafikolyckor inträffade i Västernorrland under gårdagen, och även under torsdagsmorgonen har ett antal olyckor av olika karaktär rapporterats in, skriver polisen på hemsidan. 

Man uppmanar nu trafikanterna att anpassa hastigheten efter rådande väglag och hålla avståndet till framförvarande fordon.

Amanda Möller Berg
Amanda Möller Berg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag