Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två fängelseanställda gripna efter Epsteins död

Jeffrey Epstein hittades död i sin cell i augusti tidigare i år. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Häktet på Manhattan där Jeffrey Epstein hittades död. Foto: JUSTIN LANE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Två anställda på häktet där Jeffrey Epstein hittades död har gripits, skriver NY Times. 

Personerna misstänks för bristande kontroller – som resulterade i att den sexbrottsanklagade miljardären kunde avsluta sitt liv. 

Enligt tidningen somnade vakterna när de i själva verket skulle kolla till Epstein två gånger i timmen. 

Miljardären Jeffrey Epstein anhölls i juli tidigare i år misstänkt för sexhandel med minderåriga i Florida och New York. Ett stort antal kvinnor har trätt fram och vittnat om de sexuella utnyttjanden som Epstein misstänktes för. 

Men innan rättegången hann börjat hade Epstein avslutat sitt liv inne i häktet Metropolitan Correctional Center i New York. Den 10 augusti hittades han död och en obduktionsrapport har visat att han hade flera brutna ben kring halsen.

Nu har två personer gripits, båda fängelsevakter, för bristande kontroller av den då häktade sexbrottsanklagade miljardären, rapporterar New York Times. 

Två fängelseanställda gripna efter Jeffrey Epsteins död

De anställda hade ansvar för att övervaka Jeffrey Epstein som skulle kollas till två gånger i timmen. Men flera källor uppger för tidningen att båda två somnade och förfalskade sedermera dokument för att mörklägga sina misstag. 

De fängelseanställda greps under tisdagen och åtalades formellt senare under dagen. Enligt amerikanska medier åtalas de bland annat för förfalskning av dokument. Det är det första åtalet som väckts med koppling till Jeffrey Epsteins död. 

Jeffrey Epstein hade, enligt det testamente han skrev under två dagar före sin död, tillgångar på 577 miljoner dollar. 

Han grundade den egna firman J. Epstein & Co. efter att tidigare har arbetat vid affärsbanken Bear Stearns. 

2008 dömdes han för att ha köpt sexuella tjänster av en 14-årig flicka. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.